آبادان در سوگ

مصاحبه اختصاصی مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی با مسئول شعبه خوزستان در انجمن مددکاران اجتماعی ایران

بررسی حادثه متروپل آبادان:  اشاره: از روزی که ساختمان متروپل فرو ریخت، نه تنها آبادان بلکه ایران سوگوار شد و پس از گذشت یک هفته همچنان التهاب این اندوه فروکش نکرده و تمام ارگان ها در کنار آحاد مردم در تلاش اند تا ذره ای از درد و رنج هموطنان بکاهند. یکی از این سازمان ها انجمن مددکاری اجتماعی است که این روزها سخت مشغول تلاش اند. از این رو با خانم طیبه جعفری؛ مسئول شعبه خوزستان انجمن مددکاران اجتماعی ایران گفت و گویی درباره شرایط شهر آبادان و مردم داغدار آن انجام دادیم.

بررسی حادثه متروپل آبادان

با عرض تسلیت بابت فوت عزیزان هموطن در آبادن، با توجه به مسوولیت شما در عرصه مددکاری اجتماعی استان خوزستان، واقعه تاسف‌بار فروریختن ساختمان متروپل و خسارات انسانی و مادی، وضعیت روانی اجتماعی شهر و مردم را چگونه ارزیابی می کنید؟

فرو ریختن ساختمان های متروپل واقعه ای تلخ و غیر منتظره بود که نه تنها خانواده هایی که عزیزی از دست دادند بلکه تمام مردم شهر را درگیر کرده است. در واقع تمام شهر یک شوک سنگین را تجربه کرده اند که به طور قطع اثرات روانی و اجتماعی آن تا مدت ها باقی می ماند و برای التیام و بالا بردن تاب آوری و گذراندن این بحران، نیاز به ورود تخصصی روانشناسان و مددکاران اجتماعی است.

انجمن مددکاران اجتماعی استان در همان روزهای اول با حضور در منطقه، بازدید میدانی و دیدار با خانواده های اسیب دیده شرایط نامساعد خانواده ها را درک کرده و بی درنگ با اعلام امادگی برای کمک های دواطلبانه در کنار انجمن روانشناسان، آماده حضور تخصصی در منطقه برای کمک به بحران شد.

به نظر شما در چنین موقعیت حساسی، جامعه مددکاران اجتماعی داوطلب در استان خوزستان چه اقدامات مثمر ثمری برای آسیب دیدگان متروپل می تواند انجام دهد؟

انجمن مددکاران اجتماعی خوزستان پس از بررسی دقیق شرایط موجود و مشورت با انجمن مددکاران اجتماعی کشور، طرحی را آماده کرده و برای عملیاتی شدن آن برنامه ریزی لازم را انجام داده که بزودی تسلیم مراجع قانونی جهت گرفتن مجوزهای لازم برای حضور در کنار خانواده ها خواهد کرد.

این طرح مداخله تخصصی روانی اجتماعی با رویکرد مدیریت موردی برای خانواده های آسیب دیده است.

آیا اقدامات خاصی از سوی انجمن‌ مددکاران اجتماعی ایران با محوریت شعبه خوزستان جهت رسیدگی به آسیب دیدگان حادثه فوق برنامه ریزی یا انجام شده است؟

بله.‌ تیمی متشکل از روانشناس، روانپزشک، مددکار اجتماعی، کارشناس حقوقی و مالی آماده اند تا بر اساس نیاز آسیب دیدگان، هر گروه در زمینه تخصصی خود کمک های لازم را انجام دهند.

با توجه به این که شما از شهروندان همین شهر هستید و شناخت تان از شرایط روحی و روانی منطقه، چه راهکارهایی را جهت کاهش آلام منطقه پیشنهاد می کنید؟

ما با سه گروه اسیب دیده مواجه هستیم. اول گروهی که عزیزی از دست داده اند، گروه دیگر افرادی هستند که دچار نقص عضو شده اند و گروه سوم افرادی که محل کسب و درآمدشان را از دست داده اند. البته بخشی از مردم هم که دچار شوک و بحران روحی شده اند را هم نباید نادیده گرفت.

با توجه به اعلام امادگی انجمن مددکاران برای ورود به بحران آبادان پیشنهاد ما این است که سازمان های مربوطه با طرح انجمن موافقت کنند تا هر چه زودتر بتوانیم مراحل سوگ، درمان و کمک های حرفه ای را شروع کنیم.

باید توجه کنیم که مردم آبادان دچار غم، خشم و بی قراری شده اند. همچنین وجود ساختمان های غیر مجازی که تاییدیه گرفته اند باعث نارضایتی و البته احساس ناامنی شده است. همچنین دیگر ساختمان هایی که پیمانکار متروپل ساخته یا در دست ساخت است ، نگرانی ها را بیشتر کرده است. همچنین این روزها سرمایه اجتماعی در آبادان کاهش پیدا کرده که دولت باید برای آن برنامه ریزی بلند مدت داشته باشد.

با سپاس از زمانی که در اختیار ما گذاشتید.

گفتگو: زمرد زرکش | کارگروه مصاحبه های اختصاصی مجله اینترنتی مددکاری اجتماعی ایران 

رسانه تاب آوری ایران رسانه تاب آوری ایران
دکمه بازگشت به بالا